Vloer- en tegelwerken, een overzicht

Natuurlijke materialen zijn helemaal terug

Geaderde marmersoorten die tot voor kort vooral in klassieke interieurs werden gebruikt, doen het nu perfect in een strak en hedendaags interieur. Marmers met grotere fossielen en adertjes zijn erg gegeerd. Nieuw is de ‘Pocco Vechio’ of de verouderde look. Om dit te verkrijgen, wordt het marmer gezandstraald hetgeen de porositeit van de steen verhoogt. Er zijn marmers die zo zeldzaam zijn dat ze enkel aan dagprijs verkocht worden. De witte ‘tassos’ uit Griekenland en de grijs geaderde ‘calacatta’ uit Italië zijn moeilijk vindbaar. Hoe witter de steen, hoe duurder en exclusiever.

Parket versus stenen alternatief

Wie prioriteit geeft aan het onderhoudsgemak heeft met keramisch parket een waaier aan keuzemogelijkheden. De fabrikanten van keramisch parket hebben hard gewerkt aan de esthetiek van de prints. In de betere kwaliteiten zien de stenen tegels er als verweerde planken uit. Er zijn ook grote inspanningen gedaan om de schrille klank van steen weg te werken. Sommige merken zijn er wonderwel in geslaagd om het geluid te laten lijken op de klank van hout.

Bad en douche

De badkamer van tegenwoordig is gezellig en biedt de mens geborgenheid. Een inloopdouche is wenselijk met tweekranensysteem zodat mensen samen een douche kunnen nemen. Absolute eyecatcher is het transparante glasscherm voor een verruimend effect. Het ligbad heeft geen reinigende functie meer, die werd overgenomen door de douche. Een ligbad is pure verwennerij. Een luxueuze plek om lekker te relaxen.
Wat de materiaalkeuze betreft, kan je best kiezen voor warme materialen die perfect samen gaan. Als onderhoudsgemak een belangrijke voorwaarde is bij het kiezen van vloer- en wandbekleding, zijn neolith, composiet en keramiek de meest trendy keuze. Deze materialen kunnen in grote platen gelegd of gezet worden, waardoor er minder naden zijn en het risico op waterinsijpeling exponentieel verkleint.

Keramiek

Keramische tegels bestaan in hoofdzaak uit gebakken kaolien, ook wel china-klei genoemd. Dat maakt hen slijtvast, makkelijk te onderhouden en geschikt voor binnen en buiten te gebruiken. De keramiek tegels worden met mooie prints van marmer of andere natuursteen geïmiteerd. Hiermee haal je de schoonheid van natuursteen met de voordelen van keramisch materiaal in huis. 70% van de verkoop van keramisch materiaal bestaat uit witte tegels, met voorkeur matte uitvoering en liefst in zo een groot mogelijk formaat. De trends evolueren naar hoogglans, imitatienatuursteen en chic minimalistisch. Anderzijds zit er ook een retrogolf aan te komen met de looks van plavuizen, oude keukenvloeren en zeshoekjes: allemaal keramisch materiaal. Doordat keramische materialen in grote platen geproduceerd worden, kunnen ze zowel op de vloer als in de vorm van wandbekleding aangewend worden.

Dankzij de nieuwste technologie creëer je een hoogste originele muur met dunne platen in groot formaat voorzien van de skyline van New York, Marilyn Monroe of je favoriete foto.Het aanbod aan esthetisch verantwoorde prints, evenals het kleurenpalet, is zo groot dat we altijd een perfecte match vinden. Omdat de tegels met de laser gesneden zijn hebben ze kaarsrechte kanten en volstaat een voegje van 1 a 2 mm tussen de tegels. Het voegen gebeurt toon op toon zodat overgangen nauwelijks zichtbaar zijn. Alle materialen zijn geschikt om over vloerverwarming te leggen.

Wanneer de klant afziet van opbreekwerken, kunnen we keramische tegels over de bestaande stenen vloer leggen. Dat is mogelijk omdat de tegels een minimale dikte van 3 a 4.5 mm hebben, zelfs in de populaire, grote formaten. Voorwaarde: de oude vloer moet in goede staat zijn en vrijwel perfect liggen. De grenzen tussen interieur en exterieur vervagen en dat is ook te merken aan het aanbod in vloerbekleding. Het is een hype om de tegels van binnen door te trekken op het terras. Het onderhoudsgemak van keramische vloerbekleding kent geen vergelijk. Er is totaal geen gevaar voor vlekken. Wat gemorst is, veeg je zo weer weg. Het materiaal is hitte-, vorst- en krasbestendig. De tegels kunnen best gepoetst worden met een ontvettend product. Zepen laten immers een vette film achter, waardoor intensief beloop of schuivende stoelpoten slordige strepen en sporen veroorzaken.

Wat kunnen wij betekenen voor u?

DIT ALLES IN EIGEN BEHEER